Hrvatska Mensa / Mensa Croatia

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

EMail Ispis

Događanje 

Naslov:
EMAG 2010
Kada:
28.07.2010 - 01.08.2010 
Gdje:
Conference centre Novotneho Lavka - Praha
Kategorija:
Međunarodno

Opis

Češka je Mensa sretna i ponosna što može zaželiti dobrodošlicu gostima iz cijele Europe, pa čak i s drugih kontinenata, na 3. godišnje okupljanje europskih Mensi. EMAG će se održati od srijede 28. srpnja do nedjelje 1. kolovoza u Pragu, Stari Grad, konferencijski centar Novotneho Lavka (pored Karlova mosta).

Odlična je vijest da su Willem Bouwens, predsjednik Mense International, i Christine Warlies, direktor za male nacionalne Mense MI, već potvrdili svoje sudjelovanje.

Pripremamo raznolik program za vas, pun zanimljivih aktivnosti, predavanja i radionica i / ili poslovno umrežavanje, nudeći vam priliku da istražite svoje interese, ili možda čak i steknete neke nove. Povrh toga uključiti ćemo mnoge društvene aktivnosti i zabavne sadržaje, nudeći vam priliku za susret s Mensašima iz svih krajeva Europe. Također pripremamo prezentacije aktivnosti i projekata realiziranih od strane nacionalnih Mensi.

Program će započeti u srijedu (28. srpnja) popodne i završiti u nedjelju (1. kolovoza). EMAG aktivnosti su podijeljene u sljedeće grupe:

Predavanja
Predavanja o raznim temama usmjerena široj publici. Lista svih predavanja se još uvijek priprema, postoji nekoliko primjera - pomrčina sunca u Marshallovim Otocima i u Mongoliji, CERN, češka pravda itd. Od vas, posjetitelja iz inozemstva, očekujemo brojna predavanja, pa se nemojte stidjeti i obavijestite nas o temama.

Izleti
Biti će organizirani zanimljivi izleti po Češkoj. Ponuda će uključivati mjesta kao što su elektrane, Češka TV, Toyota Peugeot Citroën Automobili, Češka Narodna Banka, kolektor kanala, Tokamak i razne druge ovisno o vašem interesu i trenutnoj dostupnosti.

Mensa
Unutar ove grupe bit će prezentacije o provedenim aktivnostima i ostvarenim projektima od strane Nacionalnih Mensi. Na primjer sljedeći će projekti biti predstavljeni: NTC sustav učenja za djecu predškolske dobi Mense Srbije, Logička Olimpijada usmjerena na djecu osnovnih i srednjih škola, Mensa gimnazija u Pragu, Mense za škole, elektronički izbori, radionica HiQ na radnom mjestu, prezentacije Mense International i mnoge druge. Zahvaljujući projektu MI Leadership Exchange tu će biti i tri člana američke Mense prezentirajući svoje projekte i aktivnosti.

Nadarena djeca
Program će uključivati predavanja i prezentacije o aktivnostima vezanim za nadarenu djecu. Pozvat ćemo pozvati znanstvene stručnjake i nastavnike kako bi imali i praktična predavanja.

Lokalni program
Lokalni program ponudit će posjete raznim znamenitostima u Pragu. Povijesna jezgra grada navedena je u UNESCO-vom registru Svjetskih kulturnih i prirodnih baština. Od srednjeg vijeka Prag je poznat kao jedan od najljepših gradova svijeta, te su mu pripisivani pridjevi kao "zlatni", "sto-zavojit", "kruna svijeta", "kameni san". Prag predstavlja jedinstvenu zbirku povijesnih spomenika među kojima dominira Praški dvorac, utemeljen u 9. st., čiji su tornjevi visoko iznad grada. Povijesna jezgra grada smještena je na obje obale rijeke Vltave. Najpopularniji most preko Vltave kameni je Karlov most, na kojem je postavljeno tridesetak skulptura svetaca.

Natječaji i Zabava
Ovo područje pokriva posjete kulturnim događajima poput svjetskog prvenstva Mense u pikulanju, poker turnira, glazbenog koncerta, paintballa, igre "opstanak" u središtu grada kao i neke testove.

After Bus
Od nedjelje popodne (nakon završetka EMAG-a) do subote (8. kolovoza) bus će ići diljem Češke. Sudionici će posjetiti sva UNESCO-va i mnoga druga mjesta te upoznati neke lokalne grupe češke Mense.

Svjetsko nogometno prvenstvo Mense
Prvenstvo će biti uključeno u EMAG aktivnosti.

Advik
Istog vikenda u Pragu će se održat i drugi događaj češke Mense, susret ljubitelja japanske kulture pod nazivom Advik. Sudionici EMAG-a također mogu pohađati taj program.


Postoji mnogo različitih vrsta smještaja po svačijem ukusu. Pripremiti ćemo savjete koji će vam pomoći pronaći neko lijepo mjesto za spavanje. A i mnogo korisnih savjeta kako uživati u Pragu.

Registracija je već dostupna na web-stranicama EMAG-a.
Za ranu kotizaciju (50 eura) krajnji je rok 15. travnja, kasnija je kotizacija 60 EUR.
Za više informacija pogledajte www.mensa-emag.eu.
Ako ste voljni pripremiti predavanje ili prezentaciju, možete ga poslati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .  
Radujemo se vidjeti Vas u Pragu,
Organizacijski tim

Lokacija

Mapa
Mjesto:
Conference centre Novotneho Lavka
Ulica:
Novotného lávka 1
Poštanski broj:
11000
Grad:
Praha
Zemlja:
Zemlja: cz

Opis

Pored Karlova mosta

Registrirani korisnici:

  • igor
  • HOK
  • Thai-chi
Morate se prijaviti da bi ste se registrirali za događanje.
Baner

(ne)poznate izreke

Istinska ludost ne može se doseći bez izrazite inteligencije.

Henrik Tikkanen


Baner

samo za članove

Baner
Baner