EMail Ispis

Događanje 

Dani Mense u Beogradu
Naslov:
Dani Mense u Beogradu
Kada:
17.08.2012 - 19.08.2012 
Gdje:
Beograd - Beograd
Kategorija:
Međunarodno

Opis

Poštovani članovi,
I ove godine, po deveti put Mensa Beograda vas poziva da se u vreme Beer festa družimo u Beogradu. Nudimo vam program upoznavanja sa nizom naučnih i kulturnih ustanova za koje verujemo da možda niste do sada bili u prilici da ih posetite, a sve u nameri da omogućimo da proširiti svoja znanja i vidike. Nismo odustali ni od dela programa koji je vezan za opušteno druženje. Ovoga puta DMuBG se održavaju tokom vikenda 17. do 19. avgusta 2012.


PROGRAM
Petak, 17. avgust

- 18 h Poseta Astronomskoj opservatoriji na Zvezdari, koja ove godine obeležava 125 godina postojanja; razgovor sa zaposlenima i razgledanje muzejske postavke astronomskih instrumenata. Biće nam takođe omogućeno obiđemo Veliki refraktor posmatramo noćno nebo, ukoliko vremenske prilike budu pogodne. Adresa opservatorije je Volgina 7, oko 500 m posle okretnice autobusa 65 na Zvezdari.
- Zajednički odlazak na Beer Fest.
 
Subota, 18. avgust
- 10:00 h Obilazaka Narodne biblioteke Srbije (plato ispred Hrama Svetog Save)
Jedna od najstarijih ustanova kulture u Srbiji, osnovana 1832 godine. Predstavlja prvorazredni informacioni i kulturni kapital Srbije. Njene osnovne misije su zaštita, prezentacija i promocija kulturne baštine u zemlji i svetu. Dugi niz godina zbog rekonstrukcije nedostupna publici, od prošle jeseni je širom otvorila vrata javnosti, a najavljeno je i otvaranje odeljenja za decu u bliskoj budućnosti. Obilazak biblioteke,  poseta odeljenju za zaštitu i konzervaciju i razgovor sa zaposlenima.
- 12 - 14h Obilazak Republičkog seizmološkog zavoda na Tašmajdanu i razgovor sa zaposlenima. Da li nam predstoji period pojačane seizmičke aktivnosti? Informacije o zaštiti od zemljotresa, upoznavanje sa opremom, razgledanje seizmografa. Zbog ograničenog kapaciteta prostora obilazak će biti obavljen u dve grupe - od 12h i od 13h.
- 14 - 16h Vreme za zajednički ili pojedinačni ručak.
Ukoliko ste raspoloženi za zajedničku opciju pozivamo vas da degustirate specijalitete novo otvorenog restorana Le Teniza u Resavskoj 23. Specijalna ponuda za našu grupu je sledeća:
Pileći file u sosu od pečuraka /pileći file, pečurke šampinjoni, grilovano povrće/
Uz obrok ide i mix salata                                                                        500 din
Piletina kapreze /piletina, sir, paradajz, grilovano povrće/
Uz obrok ide i mix salata                                                                        500 din
Paste:
Špagete bolonjeze /pasta, ragu od junetine, povrće/                                 350 din
Špagete putanesca /pasta, paradajz, masline, kapar, chilly/                       350 din
Za vegetarijance:
Tanjir grilovanog povća                                                                           250 din
Obrok salata od tunjevine /tuna, mix salata, masline, paradajz, kapar/        500 din
 
Nakon ručka, program nastavljamo u Surčinu:
-17 - 18:30h Poseta Muzeju vazduhoplovstva Beograd lociranom na Beogradskom aerodromu. Ulaznice 190 din. Ukoliko niste motorizovani, potrudićemo se da vas smestimo u neki od automobila naših članova, a do muzeja možete stići i gradskim autobusom 72 (polazi sa Zelenog venca)..
- 19 - 21h Streličarstvo- isprobajte gađanje pomoću luka i strele u streličarskom klubu Panonski gusari u Surčinu, Vojvođanska 383 u organizaciji Sport siga. Cena 150 din po osobi.
- Odlazak na Beer Fest.
 
Nedelja, 19. avgust
- Od podneva roštiljanje na prostoru za piknik na Adi Ciganliji. Ovoga puta Sport sig vam nudi i rekreativne aktivnosti: penjanje na stenu po ceni 150 din za dva pokušaja, mini golf, turnir u smešnom pikadu i... , društvene igre su i dalje u organizaciji SIGre, a tu je i mogućnost kupanja u jezeru;
- Odlazak gostiju;
- Za one koji ostaju, odlazak na Beer Fest.
 
Prijave će se primati preko prijavne forme (neophodno je da imate registrovan korisnički nalog na sajtu i da budete prijavljeni da bi mogli da pristupite formi) najkasnije do 16. avgusta 2012. Napominjemo da i članovi iz Beograda treba da izvrše prijavu preko sajta, zbog planiranja obilazaka i količine hrane za roštilj. Kao i uvek dobrodošli su prijatelji i rođaci članova, molimo Vas da i broj gostiju koje dovodite unesete u prijavnu formu.

Troškovi programa:
Posete ustanovama se ne plaćaju.
Ulaznica ua Vazduhoplovni muzej Beograd 190 din
Streličarstvo: Cena je 150 din po osobi. Gađanje se vrši u stazama koju dele po četiri osobe.
Cena zajedničkog ručka u restoranu - kako je gore navedeno.
 
Mogućnosti smeštaja:
Obaveštenja možete naći na web-sajtu Turističke organizacije Beograda, a na raspolaganje nam je stavljen i jedan stančić na Zvezdari sa dva ležaja i mogućnost da se smeste do 4 osobe sa vrećama za spavanje po ceni od 400 din po osobi za noć (prijavljivanje kod organizatora).
Ukoliko želite da se oprobate u korišćenju usluga SIGHTa (servis za pomoć Mensašima putnicima), pošaljite zahtev na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Za više detalja možete kontaktirati organizatore Aleksandru Borović i Milicu Mladenović putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ukoliko nemate korisnički nalog na sajtu, nećete moći da popunite prijavnu formu. U tom slučaju pošaljite prijavu organizatorima na gore navedenu e-mail adresu.
Mensa Beograda vas očekuje, biće nam veoma drago da vas ugostimo.


Pozdrav i do skorog viđenja!
Mensa Beograd i PDP sig

Lokacija

Beograd
Mjesto:
Beograd   -   Web stranice
Poštanski broj:
11000
Grad:
Beograd
Zemlja:
Zemlja: rs

Opis

Glavni grad Republike Srbije.

Registrirani korisnici:

Morate se prijaviti da bi ste se registrirali za događanje.