Članovi Hrvatske Mense se i ubuduće voze vlakom uz 50% popusta

Hrvatska Mensa i HŽ Putnički prijevoz d.o.o. potpisali su dodatak Ugovoru o poslovnoj suradnji koji svim članovima Hrvatske Mense omogućuje da putuju vlakom na svim relacijama u unutarnjem prometu uz 50% popusta od redovne prijevozne cijene. Sukladno dodatku ugovora, korištenje popusta se može ostvariti do 13. veljače 2022. godine.

Popust se ostvaruje na prodajnim mjestima HŽ Putničkog prijevoza uz predočenje valjane iskaznice Hrvatske Mense i plaćenu članarinu. Iskaznicu je potrebno imati cijelo vrijeme putovanja i pokazati je na zahtjev ovlaštene osobe HŽ-a. Ukoliko član Mense nije imao mogućnost kupiti prijevoznu kartu na kolodvoru, kartu može kupiti u vlaku kod konduktera i ostvariti popust. Nažalost, trenutno nije moguće kupiti prijevoznu kartu s popustom za članove Mense online. HŽPP odobrava popust za prijevoz u 1. i 2. razredu u redovitim vlakovima unutarnjeg prometa, propisanim važećim voznim redom.  Popust se ne primjenjuje na posebne vlakove, cijene za uporabu postelje u vagonima za spavanje i uporabu ležaja u vagonima s ležajevima.

Prijevoz vlakom najudobniji je, najsigurniji i ekološki najprihvatljiviji oblik kopnenog prijevoza te Hrvatska Mensa podržava i potiče putovanje vlakom kad god je moguće.