Duga Resa: 2. CRO Masters ELQ Lige

 

Enigmologičari će predstojećeg vikenda ukrstiti svoje olovke na 2. Mastersu ELQ Lige, koji će se održati 18. studenoga u Hotelu Frankopan u Dugoj Resi. Nastup na završnom turniru je osiguralo sedmero Splićana, po petero Zagrepčana i Riječana, te dvoje Orahovičana.

ELQ Liga je rješavačko enigmatsko-logičko natjecanje koje su 2011. godine u Splitu pokrenuli članovi Boživrana. Od prije četiri godine ELQ Liga se rješava u Zagrebu, a od prošle godine u Rijeci i Orahovici. Obzirom da se natjecanje održava u 4 regije, dođosmo na ideju da se organizira finale ponajboljih po regijama. Prošle godine na 1. Mastersu u Zagrebu nastupilo je 10-ero rješavača (3+3+3+1), a pobjednik je bio Luka Pavičić (Split), ispred Siniše Borasa (Zagreb) i Valtera Kvalića (Rijeka).

Obzirom da je naporno putovati i rješavati u istom danu, dogovorismo se da druženje proširimo na dva dana, te da se rješavaju dva seta zadataka od različitih autora. Prema propozicioniku ELQ Lige pravo nastupa na završnom turniru ostvaruje 30 % rješavača od ukupnog broja natjecatelja u pojedinoj regiji, tako da ove godine imamo 20 finalista. Na druženje pozivamo i ostale zaljubljenike u enigmatiku i logiku, koji se mogu natjecati u Mini Mastersu.

Zadatke za ovogodišnje natjecanje su pripremili Miro Šarić (Split) i Ana Lubura Zegnal (Zagreb), a Miro je pripremio i set zadataka za timsko natjecanje ELQ Lige, te timski Kviz općeg znanja, za malu razbibrigu sudionika. Ekipe će se odrediti na licu mjesta.

Ovo natjecanje se može održavati i u manjim sredinama, gdje se može okupiti 5 i(li) više rješavača, te se sljedeće godine priključiti na Završnici ELQ Lige. U veljači se rješava 1. kolo.

Vidimo se u Dugoj Resi!