HRVATSKI SUDOKAŠI VRATILI SE SA SVJETSKOG PRVENSTVA U TORONTU!

 

Od 16. do 21. listopada u Torontu (Kanada) održalo se Svjetsko prvenstvo u sudoku zadacima (16. WSC – World Sudoku Championship) i logici (30. WPC – World Puzzle Championship). Od hrvatskih predstavnika sudjelovali su Tina Bratim, Fabjan Markovinović, Toni Borozan i Iva Rabar, koji su sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu izborili kao najbolji u poretku na prošlogodišnjem državnom SUDOKU natjecanju za osnovne i srednje škole koje se u tri razine održalo diljem zemlje.

Tina Bratim je ostvarila treće mjesto u poretku natjecatelja U-19 (mlađi od 19 godina), dok je Toni Borozan bio najmlađi natjecatelj u službenom dijelu natjecanja.

Fabjan, Toni i Iva su po prvi puta sudjelovali na Svjetskom prvenstvu, dok je Tini Bratim ovogodišnje natjecanje bilo četvrto natjecanje.

Svih četvero natjecatelja je u tjedan dana pripreme prije natjecanja prošlo impresivnih 63 stranica bookleta (primjeri zadataka) za sudoku i 95 stranica za logiku.

Voditelj tima u Torontu bio je Siniša Hrga, voditelj SUDOKU projekta koji popularizira rješavanje sudoku i logičkih zadataka u osnovnim i srednjim školama.

Odlazak cjelokupnog tima na Svjetsko prvenstvo u Toronto osigurala je Hrvatska Mensa.

Više info: https://www.wspc2023.com/news

 

Ovogodišnje SUDOKU2023 natjecanje započinje u petak, 27. listopada, školskom razinom natjecanja.