Izabran novi predsjednik i Predsjedništvo Hrvatske Mense

Proteklog vikenda održana je izborna Skupština Hrvatske Mense. Za predsjednika Hrvatske Mense izabran je Đuro Luburadok su za članove Predsjedništva izabrani Ana Lubura Zegnal, Luka Pavičić, Marko Prlić i Goran Maričić.

Nakon izbora za predsjednika Hrvatske Mense Đuro Lubura je zahvalio dosadašnjoj predsjednici i članovima Predsjedništva te najavio kako će se u dvogodišnjem mandatu u suradnji s ostalim članovima Predsjedništva i drugim volonterima truditi Hrvatsku Mensu otvoriti javnosti te ojačati društvenu ulogu članova Mense u Hrvatskoj. „Članovi Mense dužni su inteligenciju upotrebljavati na dobrobit zajednice u kojoj živimo. Vrijeme je da se u tom pravcu više angažiramo i u okviru mogućnosti koje nam pravila Mense pružaju pokušamo utjecati na društvo oko nas.“ – rekao je Lubura.

Skupština je u Nadzorni odbor umjesto dosadašnjeg člana koji je postao član Predsjedništva izabrala Lidiju Supek, a uz nju će rad Mense i dalje nadzirati Vanja Aćimović i Ela Pavičić Sapor. Hrvatska Mensa dio je međunarodne udruge natprosječno inteligentnih pojedinaca. Jedini uvjet za učlanjenje je rezultat na standardiziranom testu inteligencije viši od 98 posto populacije. Hrvatska Mensa ima oko 750 članova, a nova testiranja se povremeno provode u više gradova o čemu se informacije pravovremeno mogu pronaći na stranicama www.mensa.hr.